Speciaal onderwijs

Zorgboerderij Winschoten biedt speciaal onderwijs en begeleiding aan kinderen én jongeren zodat terugkeer in de maatschappij en school weer mogelijk is. Daarbij ligt de focus op terug naar school gaan, omgaan met omgevingsfactoren, zelfvertrouwen en zelfinzicht. Je kind komt in balans, leert zijn kwaliteiten herkennen en komt in zijn kracht te staan. Dat is het doel waar we in verschillende fases naartoe werken.

Kansen leren en zien.

Naast creatieve therapievormen spelen de dieren, en met name de paarden, bij speciaal onderwijs op Zorgboerderij Winschoten, een belangrijke rol. Samen met de andere kinderen, leert ieder kind, dus ook jouw kind, opdrachten tot een goed einde te brengen. En fouten bestaan niet, alleen maar kansen! Je kind hoeft niet te werken in een homogene groep, dat kan ook individueel en juist dit is het fijne van onze methode; Ieder kind werkt aan en met zijn of haar eigen specialisme, onder begeleiding van onze medewerkers. Ieder gespecialiseerd en afkomstig uit verschillende vakgebieden. Heb je vragen of wil je hier meer over weten?

Ieder kind is uniek en krijgt het onderwijs, zorg en begeleiding die past bij de persoonlijkheid. We leveren maatwerk op ieder gebied. Ook jóuw kind is ons specialisme.