Stage

Wij bieden stageplaatsen voor leerlingen van de middelbare scholen, MBO en HBO met name in de sectoren dierverzorging, paardenhouderij en uiteraard de zorg.

Wij vinden het aanleren van werknemersvaardigheden en sociale normen en waarden minstens zo belangrijk als het leren van het vak. Daarom steken wij veel tijd in het begeleiden van onze stagiaires, ook op persoonlijk en sociaal-emotioneel vlak. Ook als de stage bij ons afgelopen is, blijft de deur altijd voor iedereen open staan. Zowel voor vragen of hulp als voor de gezelligheid. Veel oud-stagiaires komen dan ook regelmatig terug voor een praatje op de zorgboerderij.

Stagiaires die problemen of moeilijkheden hebben met andere zaken dan vakken op school kunnen ook een beroep op ons doen. Denk hierbij aan het begeleiden van leerlingen met ASS, ADHD of faalangst op school of op het werk.

Het begeleiden van stagiaires is een belangrijk onderdeel van onze visie. Samen zijn we verantwoordelijk voor onze maatschappij. Om de jeugd goed voor te bereiden op deze maatschappij, zijn goede stagebedrijven nodig waar ze kunnen leren van hun fouten en verantwoord worden begeleid.

Zorgboerderij Winschoten is door SBB en CALIBRIS opgenomen in een landelijk register van erkende opleidingsbedrijven en als zodanig erkend en bevoegd om op te treden als opleidingsbedrijf en daarmee bevoegd om beroepspraktijkvorming te verzorgen.