Onze aanpak is gericht op ontwikkeling.

Zorgboerderij Winschoten bestaat uit een gespecialiseerd team dat begeleiding, zorg en onderwijs biedt aan kinderen die (tijdelijk) niet meer naar school kunnen, moeite hebben met functioneren in de maatschappij of dreigen uit te vallen op school. Wij werken met een unieke aanpak waarbij de paarden en andere dieren een belangrijke rol innemen.
Wij onderscheiden ons door ontwikkelingsgerichte individuele begeleiding, wel in een groepsverband zodat de sociaal-emotionele ontwikkeling gestimuleerd wordt. Onze aanpak stimuleert de innerlijke kracht van iedereen. Deze visie plaats mensen niet in hokjes, maar nodigt hen uit zich te ontwikkelen tot zelfbewuste persoonlijkheden, die weten wie zij zijn, wat zij kunnen én wat zij de wereld te bieden hebben.

Gespecialiseerde medewerkers.

Het team van onze begeleiders is zeer divers (HBO werk-, opleidings- en denkniveau). Zij hebben elk hun eigen werkervaring en achtergrond en komen uit verschillende vakgebieden zoals Sociaal Pedagogische Hulpverlening, vaktherapeuten en onderwijs. Elke begeleider heeft daardoor specifieke kennis en kunde. Samen geeft dat een schat aan vaardigheden en ervaring op veel gebieden, waardoor wij begeleiding en zorg kunnen geven die perfect aansluit bij het individuele maatwerk.

Daarnaast werken wij nauw samen met diverse orthopedagogen, gedragsdeskundigen, psychologen, vaktherapeuten en scholen uit de provincie Groningen.

Wil je hier meer over weten of kennismaken met ons team?

Neem contact op

Positieve mentale ontwikkeling door meer aan de lichamelijke balans te werken.